Acest site este cofinanţat din Fondul SocialEuropean prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.

Solicitantul va organiza următoarele cursuri:

 • Mașinist utilaje cale și terasamente ( cod NC 8332.2.1) - 96 persoane (2 grupe)
 • Confecționer produse textile (cod NC 7435.2.3) – 48 persoane (2 grupe)

Partenerul va organiza următoarele cursuri:

 • Frizer (cod NC 5141.1.3) - 48 persoane (2 grupe)
 • Manichiurist-pedichiurist (cod NC 5141.1.2) - 48 persoane (2 grupe)
 • Frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist(cod NC 5141.2.1) - 24 persoane (1grupă)

Programarea cursurilor din cadrul proiectului

ID Denumire program Tip program/nivel Perioada desfasurare
1 Frizer 1 Septembrie - decembrie 2014
2 Manichiurist-Pedichiurist 1 Octombrie - decembrie 2014
3 Frizer 1 Februarie 2014 - aprilie 2015
4 Manichiurist-Pedichiurist 1 Mai - iulie 2015
5 Frizer - Coafor - Manichiurist - Pedichiurist 2 Iunie - octombrie 2014
6 Confectioner produse textile 2 Octombrie 2014 - februarie 2015
7 Confectioner produse textile 2 Martie - iunie 2015
8 Masinist pentru utilaje de cale si terasamente 2 Iunie - octombrie 2014
9 Masinist pentru utilaje de cale si terasamente 2 Octombrie 2014 - februarie 2015
 • Frizer

  Cursul de frizeriese adresează persoanelor care sunt în căutarea unui curs de frizer profesionist și care doresc să înceapă o meserie nouă, fie pentru a se angaja, fie pentru a-și deschide propriul centru de frizerie. Pentru înscrierea și absolvirea cursului de frizerie nu este obligatoriu să fi urmat în prealabil un alt curs de profil. Cursul de frizerie vă învață să executați tunsori pentru barbați și femei, să executați retușuri și diverse pieptănături la cererea clienților.
  Absolvind cursul nostru de inițiere pentru meseria "Frizer", veți dobândi cunoștințele teoretice și practice care vă vor ajuta să fiți un bun profesionist în domeniu și să vă descurcați în orice salon încă din prima zi.
  În urma parcurgerii cursului de frizerie și absolvirii examenului final, cursanții obțin Certificat de Absolvire pentru meseria "Frizer" care poartă antetul Ministerului Muncii și Ministerului Educatiei Naționale, recunoscut național, în Uniunea Europeană și în statele semnatare ale Convenției de la Haga.

 • Manichiurist-Pedichiurist

  Manichiuristul se ocupă în principal cu oferirea de servicii clientelei, programarea clientelei, executarea masajului pentru mâini, executarea și finisarea manichiurii, aprovizionarea cu materiale, utilizarea materialelor și instrumentelor, igienizarea locului de muncă, încasarea contravalorii serviciilor prestate.
  Pedichiuristulse ocupă în principal cu oferirea de servicii clientelei, programarea clientelei, executarea masajului pentru picioare, executarea și finisarea pedichiurii, aprovizionarea cu materiale, utilizarea materialelor si instrumentelor, igienizarea locului de muncă, încasarea contravalorii serviciilor prestate.

 • Frizer - Coafor - Manichiurist - Pedichiurist

  Frizerul - Coaforul - Manichiuristul - Pedichiuristul se ocupă cu programarea clientelei, executarea coafurilor, coafurilor stil (pentru nunti, ocazii speciale,carnavaluri etc.), ondulației permanente, tratamentelor capilare, tunsorii pentru femei, vopsirii părului, spălării părului, executarea tunsorii pentru bărbați, executarea bărbieritului, executarea îngrijirilor faciale și capilare, executarea masajului pentru mâini, executarea și finisarea manichiurii, executarea masajului pentru picioare, executarea și finisarea pedichiurii.

 • Confectioner produse textile

  Confecţionerul produse textile lucrează în întreprinderile de confecţii, la pregătirea materialelor, a semifabricatelor, la prelucrarea şi asamblarea reperelor pe maşinile de cusut din industria confecţiilor, la finisarea şi ambalarea produselor confecţionate.

 • Masinist pentru utilaje de cale si terasamente

  Maşinistul pentru utilaje de cale şi terasamente este muncitorul care foloseşte sau serveşte (conduce, amplasează, manevrează, supraveghează, întreţine, repară) în mod permanent instalaţii, agregate şi utilaje fixe sau mobile cu ajutorul cărora se execută lucrări de terasamente şi lucrări de construcţie, întreţinere şi reparare a căii ferate.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României